Når jeg holder oplæg bruger jeg

Både inde for politik og kommunikation, når jeg i løbet af året at holde en del oplæg.
Når jeg skal ud og holde oplæg har jeg altid helt bestemte ting med i tasken, så jeg er sikker på at kunne fremvise mit powerpoint, eller anden medie.

Jeg er gået væk fra at bruge computer når jeg holder oplæg. Jeg har altid blot min Ipad med, da det er nemt og fleksibelt at medbringe.

På min Ipad har jeg 3G internet hos 3, og er dermed altid sikker på at kunne tilgå mine powerpoints eller internettet.

Men en ting skal man være opmærksom på når man holder oplæg, man ved aldrig hvad de har af udstyr til deres projektor. Det er altid den klassiske “Jeg håber du kan bruge dette stik…” – og det kan man aldrig.

Især hvis man bruger sin Ipad til oplæg, er det vigtigt at medbringe egne stik, da man på ingen måde kan forvente andre ligger inde med det udstyr.

Derfor har jeg altid 2 bestemte stik med mig;
Nemlig Apple Lighting til HDMI og Apple Lighting til VGA.
Med disse 2 stik med mig, er jeg altid sikker på at kunne koble mig til en projektor.
Disse stik kan erhverves for cirka 500,- / Men tilgengæld behøver jeg aldrig at bekymre mig om andet end at huske min taske.

Alle mine fremvisninger laver jeg i Googles “Google Slide”. Google Slide har jeg også som app hvilket gør jeg nemt kan åbne det slideshow jeg nu engang skal bruge fra min Ipad.
Fordelen ved at bruge Google Slide er at det dermed også altid ligger online, så hvis der skulle ske noget med det udstyr man har lavet det på – kan man bruge en anden enhed til at fremvise det.

Jeg skal være ærlig og sige jeg ikke gider lave dem fra min Ipad, det gider jeg ikke sidde og bakse rundt med, når man kan lave dem hurtigt på computeren. Derfor er det lækkert at hver en ændring jeg laver fra min computer, automatisk er opdateret når jeg åbner slideshowet på min Ipad.

En anden fordel ved at have et Apple Lighting til enten HDMI eller VGA, er selvfølgelig også at man kan smide sin Ipad op på fjernsynet, hvis man skal se film ect. Med HDMI udgaven overfører Ipaden også lyd til fjernsynet.